Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
A krémhez:
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve
2 dl tejszín
50 dkg túró
1,5 dl tejföl
10 g zselatin
1 dl víz
reszelt citromhéj
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval
Gesztenye krémes/sütés nélkül/
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat!
Dán sütemény
Hozzávalók:
15 dkg vaj, vagy Rama
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg csokoládé
18 dkg darált mandula (vagy dió)
4 tojás
7 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tetejére:
20 dkg csokoládé
ribizlidzsem
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a csokit és az őrölt mandulát. Hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a sütőporos lisztet és a habbá vert tojásfehérjét.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Ha kihűlt, a tetejét ribizlidzsemmel megkenjük, és 20 dkg olvasztott étcsokoládéval leöntjük. Szeletelt mandulával is megszórhatjuk a tetejét.
Jó étágyat!
Tésztához
2 tojás
1 ek kakópor
5 dkg zsír
5 ek méz
35 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
ízlés szerint cukor
Krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
2 ek liszt
5 ek méz
5 dl tej
2 dl tejföl
25 dkg Rama margarin
Elkészítése: A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a pudingport, lisztet, mézet megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a tejfölt. A Rama margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük
A vizet beleöntjük egy . Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30*25 cm-es tepsit kikenünk Rama margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvad már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl, és megszilárdul.
Jó étvágyat!
Gesztenyés babapiskótás krémes
Alap : 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, rum vagy rumaroma, ízlés szerint, 15 dkg porcukor - ezeket kevés tejjel jól összekeverjük / gyúrjuk / ! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen kb. 1 dl .
Krém : 9 dl tej, 3 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, - ezeket felfőzzük, majd ha kihűlt 25 dkg margarinnal kikeverjük.
Tetejére: 3 dl Hullala ( növényi alapú tejszín)
Összeállitás : A gesztenyés masszát / alap / egyenletesen egy tepsi aljára nyomkodjuk. A krém egyik felét rákenjük. Rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész / vigyázzunk nehogy túlságosan megszívja magát /. A krém másik felét rákenjük. Végül a tetejére 3 dl kemény habbá vert hullalát teszünk, és egyenletesen rákenjük, végül ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tepsi méret 20 x 30 cm - es.
Jó étvágyat!
Karamell szelet
Tészta:4tojás 20dkg cukor 1dl tej 1dl étolaj 2db 3in-1ben kávé 15dkg liszt 1cs sütőpor.
Krém:2cs karamell pudinpor 5dl tej 20dkg margarin 15dkg cukor
Hab:5dl tejszín 1cs vaniliás cukor.
Máz:2tk karamell pudingpor 2tk étolaj 3tk cukor 1,5dl víz
Elkészítés:a 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral a tejjel az olajjal a 2tasak 3az 1ben kávéval a lusztel és a sütőporral.A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük,és hozzákeverjük a tojássárgás alaphoz.
Megsütjük,majd hagyjuk kuhűlni.
A karamell pudingokat a tejjel sűrűre főzzük és kihűtsük. A margarint keverjük ki a cukorral,és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal.
A krémet símítsuk a kihűlt tészta tetejére.
A tejszínt a vaniliás cukorral verjük kemény habbá,és kenjük a krém tetejére.
A 2tk karamell pudingport keverjük simára az étolajjal a cukorral és a vízzel,majd főzzük fel.
Még meleg állapotàban csurgassuk a hab tetejére.
Másnapig hagyjuk állni.
Jó étvágyat!
Négerkocka
Tésztája: 21 dkg cukor, 21 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg zsír, 5 tojás sárgája.
Ezt összekeverem, belekeverek másfél dl tejet, és 2 dkg kakaót. Kizsírozott tepsiben kisütöm. Vékonyan megkenem baracklekvárral.
Az 5 tojás fehérjét 21 dkg porcukorral és 1 cs. Vaníliás cukorral gőz felett kemény habbá verem. Rákenem a lekvár tetejére.
Csokimázt készítek és rákenem.
Csokimáz: 6 kanál tej, 6 dkg cukor, 5 dkg kakaó. Ezt felforralom, folytonos keverés mellett, mikor félig kihűlt, 1. cs vajat (10 dkg) belekeverek, elolvad benne, azután ráöntöm a habra.
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
Tészta:
A 6db tojást szétválasztom a fehérjét felverem, majd tojás sárgájához hozzáadom a porcukrot,és azt is habosra kikeverem,és hozzáadom a felvert fehérjéhez. Utána pedig a lisztet,és a sütőport,olajat is hozzáadjuk,és egy vékony piskótalapot sütünk belőle.
Krém:
Gőz felett a 1/2 tejet 2 csomag pudingport,és a 2 evőkanál cukrot összefőzöm.A Rama margarint kikeverem a 20 dkg porcukorral,és ha majd kihűlt a pudingos krém,együtt habosra keverem őket.
Piskótalapra rákenem a baracklekvárt,majd a babapiskótát rárakosgatom egymás mellé,úgy hogy előtte belemártogatom a kávés-rumos lébe. Ha ezzel készen vagyunk rákenem a pudingos krémet,majd a felvert tejszínhabot,és végül csokit reszelek a tetejére.Nagyon finom,és mutatós.Talán nem a legolcsóbb kategória,viszont nagyon kiadós süti.Általában ünnepeken szoktam megcsinálni.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Krém:
Tészta:
Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojás sárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Rama margarinnal. A krém felébe belekeverjük a felolvasztott étcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba mártjuk,úgy tesszük szorosan egymás mellé a krémre.Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém rumos-kávés keksz, étcsokis krém. A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Lagzis barack
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Rumos-csokis szelet
Tészta: 60 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg cukor 15 dkg zsír 200 g tejföl 1 tojás Krém: 3 csomag csokoládés pudingpor 8 dl tej 6 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál rum 20 dkg porcukor 20 dkg margarin 2 evőkanál kakaópor Máz: 10 dkg ét tortabevonó 10 dkg fehér csokoládé csokidara kevés étolaj A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és a tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingport a tejjel és a kristálycukorral felfőzzük, kihűtjük, majd belekeverjük a rumot. A margarint a porcukorral és a kakaóporral könnyű habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Szép simára kikeverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Az olvasztott csokoládékkal díszítjük. Szeletelés előtt hagyjuk állni legalább 1 napot. Borsi Józsefné Gángó Erika receptje....
Gesztenyés babapiskótás krémes
Alap : 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, rum vagy rumaroma, ízlés szerint, 15 dkg porcukor - ezeket kevés tejjel jól összekeverjük / gyúrjuk / ! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen kb. 1 dl .Krém : 9 dl tej, 3 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, - ezeket felfőzzük, majd ha kihűlt 25 dkg margarinnal kikeverjük.Tetejére: 3 dl Hullala ( növényi alapú tejszín) Összeállitás : A gesztenyés masszát / alap / egyenletesen egy tepsi aljára nyomkodjuk. A krém egyik felét rákenjük. Rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész / vigyázzunk nehogy túlságosan megszívja magát /. A krém másik felét rákenjük. Végül a tetejére 3 dl kemény habbá vert hullalát teszünk, és egyenletesen rákenjük, végül ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tepsi méret 2
BOSZORKÁNY MÁGLY A
Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
- ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá. A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
Isteni finom! :)
Jó étvágyat hozzá!
Finom, krémes négerszelet
Hozzávalók:
Tészta
26 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojássárga
1 sütőpor
1 dl olaj
1 dl langyos víz
2 dkg kakaó
Krém
6 dl tej
2 vanília puding
20 dkg cukor
1 vanília
1 rum aroma
25 dkg Vénusz sütőmargarin.
Habhoz: 4 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1 vanilia cukor, 1 nagyobb tortacsoki.
Elkészítés:
Megsütjük a kakaós piskótát. Kettévágva hűlni hagyjuk.
A tejben elkészítjük a pudingot a cukorral. A tűzről levéve belekeverjük a vanília cukrot. Ha kihűlt teljesen a puding, kikeverjük 20 dkg Vénusz margarinnal jó habosra. A kettévágott piskótát meglocsoljuk rummal, majd az alsó lapot kenjük krémmel és a felső lapot rátesszük.
A 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz felett felverjük keményre, majd a tetejére kenjük egyenletesen. Felolvasztjuk a tortacsokit egy csöpp tejjel és 1-2 dkg vajjal, majd a habra elterítjük simára. Megszórhatjuk tortacukorral, hogy még szebb legyen.
Minden stimmelt a recepttel,csak a langyos vízből tettem bele három evőkanállal még pluszban mert nagyon sűrű lett volna a tészta:))))
Jó étvágyat!
Recept
1 csomag leveles tészta.Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,könnyen szeletelő legyen.
1.krém:
1 üveg meggybefőtt leve,8 evőkanál búzadara, 3 evőkanál cukor-ezt megfőzzük.A meggyet apró kockára vágjuk és a kész megfőzött krémbe keverjük.Ez a krém(még langyosan ) kerül az alsó lapra.
2.krém: 2 csomag vaníliapuding,3 evőkanál cukor,8 dl tej-ezt megfőzzük-ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg Ráma margarint,s tovább verjük habosra.Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 liter tejszínhabot jól felverünk keményre ,ezt óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre és végül befedjük a második lappal.Tetejét porcukorral megszórjuk.NAGYON FINOM és MUTATÓS sütemény!!!!!
Jó étvágyat!:)
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor.
Az 5 tojássárgáját 5 kanál langyos vízzel és 15 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd az 5 tojásfehérjét 5 kanál langyos vízzel és a megmaradt 5 dkg porcukorral szintén habosra kikeverjük. A habosra kikevert tojássárgájába beletesszük a 20 dkg megszitált lisztet és a sütőport, végül belekavarjuk a habosra kevert tojásfehérjét is. Vajjal kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél kisütjük. A meleg tortát lapjában 2 fele vágjuk vizes konyharuhával felcsavarjuk,mikor kihült óvatosan kicsavarjuk és gesztenye krémmel megtöltjük.
Krém:200 gr gesztenyepüre,200 ml tej,3 kanál liszt,rum,200 gr vaj.
A lisztböl és tejböl pépet fözünk még melegen hozzáadjuk a vajat,majd izlés szerint rumot,végül óvatosan belekavarjuk a gesztenyepürét
.Az egyik rúd lesz a fa törzse a másikat több részre osztjuk és a törzs mellé illesztjük.Csoki öntettel bevonjuk,villával erezetet húzunk tejszinnel és kivivel diszithetjük.
Csoki öntet:
-200 ml folyékony tejszin, 30 dkg csoki.
Mikrohullámúsütőben 2-3 percig melegitjük ,majd jól kikavarjuk,mielőtt kihűlne bevonjuk a tortát.
Jó étvágyat!
Somlói galuska
Hozzávalók 4-6 személyre:
A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 10 dekagramm darált dió
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 mokkáskanál sütőpor
A vaníliakrémhez:
- 3 deciliter tej
- 3 darab tojássárgája
- 8 dekagramm porcukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 teáskanál étkezési keményítő
A csokiöntethez:
- 20 dekagramm jó minőségű étcsokoládé
- 1,5 deciliter tejszín
- 3 dekagramm vaj
- 2 evőkanál rum
A rumos öntethez:
-2 evőkanál rum
- 1,5 deciliter víz
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 10 dekagramm cukor
Ezen kívül:
- 1 jó nagy marék mazsola
- 2 deciliter rum
- 10 dekagramm darált dió
- 3 deciliter tejszínből vert hab
- 1-2 teáskanál kakaópor a díszítéshez
Elkészítése: |
Először készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránkén sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal keverd hozzá. A masszát oszd három részre. Az egyikbe a kakaóport keverd, a másikba a darált diót, a harmadik maradjon natúr. A háromféle tésztát külön-külön süsd meg. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsülnek.
Állítsd össze a krémeket is. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával jól keverd ki, majd apránként öntsd hozzá a tejet, vízgőz felett főzd krémsűrűségűre, és tedd bele az étkezési keményítőt. A csokiöntethez törd darabokra az étcsokoládét, öntsd hozzá a tejszínt és a rumot, majd vízgőz felett olvaszd fel. A rumos öntethez a vízben körülbelül 10 percig főzd a cukrot, ha már sűrűsödik, vedd le a tűzről, és add hozzá a reszelt narancshéjat és a rumot. A mazsolát áztasd be a rumba.
A megsült piskótalapokat törd kisebb darabokra, és keverd össze. Egy tálba először egy réteg piskótát tegyél, locsolj rá rumos öntetet, szórd rá a rumos mazsolát, a darált diót, majd tegyél rá a vaníliakrémből. Ezután újabb sor következik, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A teteje piskóta legyen. Erre szórj kakaóport, tegyél rá tejszínhabot, és alaposan locsold meg a csokiöntettel.
jó étvágyat!